Integruota pamoka „Kaip į namus atkeliauja šiluma“

Spalio 11 d. mūsų klasė lankėsi AB „Kauno energija“, kur vyko netradicinė fizikos – geografijos – technologijų pamoka „Kaip į mūsų namus atkeliauja šiluma“.

Pamoka prasidėjo AB „Kauno energija“ aktų salėje, ją vedė ryšių su visuomene specialistas Udrys Staselka. Susipažinome su įmonės veiklos pobūdžiu, šiame sektoriuje dirbančių žmonių profesijomis, išsiaiškinome, kaip į namus keliauja šiluma, šviesa, nuo ko priklauso šilumos ir šviesos kaina.

Pasibaigus teorinei pamokos daliai vykome į Petrašiūnų elektrinę. Nors elektrinė veikia tik vieną mėnesį per metus, ji yra pagrindinis rezervinis šilumos generavimo šaltinis. Elektrinės vadovas mums parodė čia veikiančius garo ir vandens šildymo katilus, katilinės valdymo pultą. Sužinojome, jog elektrinės naudojamas kuras – gamtinės dujos, rezervinis kuras – mazutas. Iš Petrašiūnų vykome į Garliavos biokuro katilinę. Ši katilinė yra nauja, moderni. Visas gamybos procesas automatizuotas. Kurui naudojamos medžio drožlės.

Pamoka buvo naudinga ir įdomi. Svarbiausia – supratome kuo skiriasi šiluminė elektrinė ir biokuro katilinė. Atsisveikindami ir dėkodami svečiui už pamoką padovanojome suvenyrą su Žeimių miestelio simbolika.

Dėkojame mokytojams už įdomią ir naudingą pamoką. Nuotraukos

10 klasės mokinė Jolita Toločkaitė

Kategorijos: 2012-2013.

Komentavimo galimybė išjungta.