Profesinės karjeros diena

Kovo 20 d. mokykloje organizuota profesinės karjeros diena.

Pradinukams ir 5-6 klasių mokiniams Jonavos krašto muziejaus darbuotojai pristatė programą „Gyvieji amatai Jonavos krašte“. Mokiniai mokėsi rišti verbas, margino kiaušinius, įvairiais velykiniais darbeliais iš popieriaus puošė šv. Velykų medį. Svečiai pasakojo apie šv. Velykų papročius, žaidė smagius žaidimus. Galiausiai visi pasivaišino velykiniais pyragėliais: „viščiukais“ ir „kiškučiais“. Programoje aktyviai dalyvavo ir mokyklos mažiausieji – PUG ugdytiniai.

Vėliau pradinukai apsilankė mokykloje veikiančiame profesinio informavimo taške. Mokytoja Elena Vojevuckaitė papasakojo, kur ir kaip galima surasti informacijos apie dominančias profesijas, kartu su mokiniais pasklaidė Lietuvos profesijų klasifikatorių. Vėliau mokiniai aptarė dienos įspūdžius ir piešė savo svajonių profesijas. Gražiausiais piešiniai papuošė pradinių klasių koridoriaus stendą.

PIT-e apsilankė ir 5-6 klasių mokiniai. Jiems profesijos patarėja Elena Vojevuckaitė priminė interneto svetaines, supažindino su stendo informacija bei papildyta medžiaga apie mokymo įstaigas. 5-10 klasių mokiniai dalyvavo pokalbyje – dispute ,,Aš renkuosi profesiją“, atliko testus, pratimus savęs pažinimo, profesijos pasirinkimo klausimais bei piešė piešinius tema ,,Profesijų pasaulyje“.

Devintokai ir dešimtokai su mokytojais Stase Savickaite ir Vaclovu Vazgiu vyko į mokomąją pažintinę ekskursiją į Kauno statybininkų rengimo centrą, kuriame profesijos mokytoja Rasa Džiugienė papasakojo apie rengimo centro skyrius, supažindino su mokykloje ruošiamomis specialybėmis bei galimybėmis siekiantiems tęsti mokymąsi baigus mokyklą. Mokiniai lankėsi medienos apdirbimo ir statybos darbų, smulkaus verslo organizavimo skyrių gamybiniuose padaliniuose. Visi gavo lankstinuką apie mokyklą.

Dešimtos klasės vaikinai su kūno kultūros mokytoja Rūta Stepaityte dalyvavo Jonavos rajono mokinių olimpinio festivalio kaimo vietovių mokyklų krepšinio 3×3 varžybose. Dešimtokai užėmė garbingą 4-ą vietą.

Mokiniai susipažino su įvairiomis profesijomis, įgijo naujų praktinių žinių. Nuotraukos

Mokytojos Sigita Juknienė ir Elena Vojevuckaitė

Kategorijos: 2011-2012.

Komentavimo galimybė išjungta.